Comité

Een avontuur dat je nooit zal vergeten!

De Comités zijn één van de drie soorten engagement binnen de interne werking van Ekonomika. In tegenstelling tot het team-engagement, dat vaak van kortere duur is, word je als comitélid geacht een geheel werkingsjaar je beste beentje voor te zetten. Op die manier kan je eind mei samen met je mede comitéleden en vice-praeses trots terugkijken op een geslaagd werkingsjaar

Het comité lidmaatschap gaat gepaard met meer verantwoordelijkheden en inspraak , maar ook met het realiseren van zaken waar je ongetwijfeld de komende jaren nog met plezier op zal terugkijken. Daarbij krijg je er nog eens een goede portie nieuwe vriendschappen bovenop. 

Wil jij graag je steentje bijdragen, maar ben je nog niet zeker welk comité eventueel bij jou zou passen? Ontdek ze hieronder! 

De comités

Comité Praecom

Binnen Comité Praecom ben je de rechterhand van de huidige praeses! Met veel enthousiasme werk je mee aan een fantastische studentenervaring vanaf dag 1. Daarnaast probeer je alle comité- en teamleden bijeen te brengen door het organiseren van onvergetelijke bondingsmomenten. Een uiterst belangrijke taak dat de sfeer binnen de vereniging garandeert!

Comité Onderwijs

Als lid van het Comité Onderwijs, en zo tevens studentenvertegenwoordiger, gaan jullie actief op zoek naar de mening van de student om deze vervolgens naar de faculteit over te brenge. Dit doe je door te werken aan een hogere betrokkenheid en duidelijke communicatie. Daarnaast organiseer je met Comité Onderwijs de Future Self days voor de studenten die hun majorkeuze moeten maken. Hierbij komt men in contact met het echte bedrijfsleven en kan men zo proeven van een tal van sectoren.

Comité Kursusdienst

Bij Comité Kursusdienst sta jij mee in voor het zorgen dat het studiemateriaal vlot en aan scherpe prijzen bij onze studenten geraakt. Daarnaast werken jullie er dagelijks samen aan om de service naar een nog hoger niveau brengen. Dit houdt bijvoorbeeld in: een nieuw online bestelsysteem ontwikkelen, het aanbieden van tweedehandsboeken, inzetten op duurzaamheid… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Comité Development

Bij Comité Development biedt je de studenten de kans om hun talenten en interesses te ontdekken en vervolgens verder te ontwikkelen. Dit doe je aan de hand van het organiseren van drie soorten contentgerichte activiteiten, namelijk : Skills Programs, Lectures en competities. Aan de hand van deze succesvolle evenementen kunnen de studenten zich alvast voorbereiden op hun beginnende professionele carrière.

Comité Bedrijvenrelaties

Comité Bedrijvenrelaties vormt de brug tussen de afstuderende economiestudent en de rekruterende werkgever. Met je comité wil je beide partijen op een laagdrempelige manier in contact brengen, om zo de Young Graduates te helpen in het zoeken én vinden van hun eerste droomjob. Dit tracht je te bereiken via Career Brunches, Conversation Fairs, major specifieke jobbeurzen…

Comité Onthaal & Jaarbonding

Comité Onthaal en Jaarbonding heeft sinds jaar en dag het doel om elke student van de FEB zich deel te laten voelen van Leuven, de faculteit en Ekonomika. Je verwelkomt de instromende studenten met een warm hart, en helpt hun met een zo vlot mogelijke integratie in hun studie en studentenleven. Jullie ultieme doel? Een open vereniging zijn en dit uitstralen voor elke FEB student!

Comité Sport

Met Comité Sport wil je elke student prikkelen om zijn of haar studententijd sportief te beleven. Je doet dit enerzijds met een competitief luik waar prestaties centraal staan, anderzijds met een recreatief luik waar jullie iedereen op een ludieke en sportieve manier willen samenbrengen. Dit vindt de student dan terug in enerzijds de InterFacultaire Bekers en de 24-urenloop, en anderzijds in een knaller van een skivakantie, sportieve Ekolympicsdag… Kortom, sportieve prikkels voor iedereen!

Comité Dulci

Wil jij enthousiast klaarstaan om de economie studenten ’s avonds te verwelkomen met een frisse pint of lekkere cocktail? Dan is Comité Dulci iets voor jou! Krijg bovendien als hoofdtapper binnen dit comité je eigen verantwoordelijkheid en help zo mee aan het werkelijke uitbaten van deze immer sfeervolle fakbar.

Comité Ekobar

Ekobar is al jaren de ontmoetingsplaats van de Leuvense economist. De plaats waar je het goedkoopste broodje van Leuven kan halen, je kan afspreken om aan een groepswerk te werken en waar je natuurlijk ook gewoon gezellig kan samenzitten met je vrienden. Deze aangename sfeer en goede service wordt voortgebracht door Comité Ekobar!

Comité Cultuur & Lectuur

Bij Cultuur en Lectuur tracht je door een grote verscheidenheid aan evenementen de culturele interesse verder aan te wakkeren bij de studenten. Samen met je comité zorg je ervoor dat de studenten genieten van onder andere de Revue en Superprestige, maar ook geslaagde Eko-travels staan centraal. Daarnaast vervul je binnen het lectuur-aspect de rol van auteur van de publicaties van Ekonomika.

Comité Feest

Ekonomika zorgt al jaren voor de leukste feestactiviteiten in Leuven, waarvoor we onder andere op comité feest kunnen rekenen. Bij Feest start je het jaar met het organiseren van een geweldige Kick-Off TD, inclusief aangepaste inkleding en de meest zotte line-up. De rest van het jaar is gevuld met het organiseren van memorabele cantussen, TD’s, de amusante doop en als kers op de taart een prachtig Gala!

Comité Internationaal

Met Comité Internationaal sta je aan de basis van honderden onvergetelijke uitwisselingen. Enerzijds houdt dit een enthousiaste en hartelijke ontvangst van de inkomende studenten in, inclusief het organiseren van typische Leuvense en Belgische activiteiten. Anderzijds focus je op de zo goed mogelijke begeleiding van de Leuvense studenten die voor het uitwisselingsavontuur kiezen.

Comité Logistiek

Binnen het onmisbare Comité Logistiek sta jij samen met je team in voor de perfecte ondersteuning op maat van alle evenementen van Ekonomika. Door een goede voorbereiding waaraan je samen met een groep gemotiveerde studenten aan werkt, lossen jullie elk probleem dat jullie richting uitkomt vlot op!

Comité Marketing

Comité Marketing is onmiskenbaar verbonden met het ervoor zorgen dat alle relevante informatie omtrent de activiteiten van Ekonomika bij de studenten geraakt. Dit doen jullie op een creatieve en duidelijke manier via verschillende kanalen, waarbij jullie telkens jullie artistieke en strategische talenten verder ontplooien. Daarnaast zetten jullie in op de interactie met de student zodat Ekonomika zich kan profilleren als een toegankelijke vereniging!

Comité Financiën

Als Comité Financiën ben je verantwoordelijk voor het bieden van een optimale ondersteuning voor de werking van Ekonomika. Zo zorg je er enerzijds voor dat alle Ekonomika-activeiten vlot verlopen op op financieel vlak. Anderzijds ligt je aandacht op de veiligheid en verzekeringen, controle en opvolging van de voorraden om zo de financiële stabiliteit van de vereniging te waarborgen.