Wie we zijn

Aangenaam!

Onze werking

Binnen Ekonomika zijn er heel wat mogelijkheden om je te engageren . Niet alleen is er een rijk aanbod aan Utile, Dulci en Support opportuniteiten, er zijn ook verschillende vormen van engagement. De structuur van Ekonomika wordt hieronder afgebeeld in het kenmerkende ‘huisje van Ekonomika’. 

Ekonomika kent drie vormen van engagement.

Team *
Als teamlid zet je je achter een specifiek project binnen Ekonomika. Je begeleidt deze mee van A tot Z en zet dit project mee op poten. Voorbeelden van teams zijn: het 24-urenloop team, Ekonomika IT team, Leuven Case Competition team, Dulci A-team, Revue team, Ekonomika Analytics …

Comité **
Verder is het mogelijk om jezelf gedurende één jaar in te zetten voor een bepaald comité binnen Ekonomika. Door middel van de comitéwerking kan je allerlei activiteiten mee organiseren binnen een bepaalde Ekonomika tak.

Praesidium ***
Een laatste en hoogste vorm van engagement is het Praesidium van Ekonomika. Voor deze functies stellen wij, Ploeg XtatiC, ons kandidaat voor het 90e werkingsjaar van Ekonomika.

Het 16-koppige praesidium

Het praesidium van Ekonomika bestaat uit 16 geëngageerde studenten , elk verantwoordelijk voor een eigen comité. Naast het in goede banen leiden van hun eigen specifieke evenementen, denken zij ook wekelijks samen na over het verdere algemene verloop van de vereniging. Zit jij nog met een vraag? Of wil je meer weten over hun comité? Maak hieronder met ze kennis!

Cedric Verlinden

Praeses

Michiel Pauwels

Vice-Praeses Onderwijs

Maar ook…

Ontdek de rest!

Onze missie

Zoals bij elke organisatie is het van essentiëel belang om bepaalde doelen na te streven bij het organiseren van zo’n talrijk aantal evenementen. Om onze eigenheid te behouden, baseren wij ons telkens zo veel mogelijk op de volgende drie kernwaarden:

Vertegenwoordiging

Ekonomika is in de eerste plaats de officiële studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen in Leuven. Als verkozen vertegenwoordigers verdedigen we jullie belangen op allerlei vlakken: onderwijs, studieplekken, faciliteiten, uitgaansleven … Bij alles wat we doen staat het belang van de 4500 studenten die onze faculteit rijk is, centraal.

Duurzaamheid

Als Ekonomika willen we de student op een wetenschappelijk onderbouwde manier in contact laten komen met het thema duurzaamheid. We kijken daarbij zowel naar hoe we ons intern organiseren, als naar wat we jullie inhoudelijk kunnen brengen rond duurzaamheid. Onze houding is hierbij duidelijk ‘practice what you preach’.

Ontwikkeling

De werking van Ekonomika heeft als doel de studenten iets bij te brengen, op alle vlakken. Daarbij focussen we op zowel een sociale ontwikkeling (met sportactiviteiten, onthaal van studenten, feestjes, onze Ekobar …) als de persoonlijke, professionele ontwikkeling van de student (met jobbeurzen, case competitions, skills development …).

Daarnaast begint elk nieuw werkingsjaar met het uitdenken van een concreet beleid waarop men het verdere verloop van het jaar zal baseren. Wil je meer weten over wat de huidige ploeg in petto heeft voor jou? Of welke algemene en functie specifieke aanpassingen ze hebben uitgevoerd? Lees dan hieronder het beleid van dit werkingsjaar.

Bekijk het beleid!

Join Ekonomika

Heb je ook zin om iets te organiseren?

Bekijk de mogelijkheden