EKO Travel: Hoogtestage

Datum 25 februari 2020
Categorie Ekonomika

Terwijl men in Cuba niet onder de 25 graden ging, trok Ekonomika tijdens de lesvrije week ook naar oorden waarbij de temperatuur vlot onder het vriespunt dook. De skivakantie, of hoogtestage, is een intussen gevestigde waarde. Met als bestemming 4 Vallées in Zwitserland, stapte ongeveer 650 studenten zaterdagochtend laaiend enthousiast de bus op. Met meer dan 200 km piste en hilarische randanimatie in het verschiet, stond er voor hen een onvergetelijke reis op de planning.

Eens aangekomen en geïnstalleerd, opende “De Pacha”, de thuishaven voor het nachtleven de daaropvolgende week, meteen haar deuren om de benen te kunnen losgooien na het lange zitten in de bus. Het was een oude discotheek waar de tijd is blijven stilstaan rond de jaren ‘90, waar de helft van de lampen het al begeven hadden, maar meer was er niet nodig voor de studenten om alle stress van de examens te kunnen vergeten en de batterijen terug op te laden voor het tweede semester. 

Op één of twee dagen na, was het elke dag lichtjes zonnig met meer dan voldoende sneeuw onder de latten waardoor skiën en snowboarden voor iedereen een plezier was! De eitjes naar boven werden gezamenlijk genomen en vervolgens was iedereen vrij in welke richting ze trokken. Kilometers aan skigebied zorgden ervoor dat er voor iedereen wel een piste naar keuze was. De mensen met een uitbreiding skipas hadden zelfs toegang tot meer dan 400 kilometers aan skigebied. 

Aansluitend op lange dagen skiën, was er ook altijd een apres-ski voorzien. Soms onderaan de piste, soms zelf nog bovenaan op piste, hoe dan ook: er was altijd fantastische randanimatie voorzien. De meest memorabele avonden waren die met de waterski, waar er een grote put van enkele meters aan water in het midden van de skipiste werd gemaakt waar je over moest glijden op je skilatten of snowboard. Natuurlijk bestond het risico op nat worden, zoals sommige durfals wel kunnen bevestigen. Een ander hoogtepunt was de Santa Run, een grote verkleedpartij waarbij 100 kerstmankostuums uitgedeeld werden, die daarna gebruikt werden om allemaal samen de berg op te lopen, om daarna zo snel mogelijk terug beneden te geraken.

Na zeven vermoeiende, maar zeer leuk gevulde dagen, keerde iedereen zaterdag terug naar huis om aan het tweede semester te beginnen, al bleek dat er velen de busrit hebben gebruikt om enkele uren slaap in te halen, aangezien de terugreis opvallend veel rustiger was dan de heenreis. Al bij al was het weer een onvergetelijke reis die zijn traditie alle eer heeft aangedaan. Tot volgend jaar!

Ook interessant
Jaarlijkse Eko Survey

Ook dit jaar hebben we binnen Ekonomika een algemene survey opgesteld om te achterhalen wat jij van ons werkingsjaar vond! Op deze manier proberen we met alle input onze activiteiten...

Bekijk
Ekonomika geeft zich niet zomaar gewonnen

“Omdat student zijn meer is dan studeren alleen”. Met deze leuze in het achterhoofd bezorgt Ekonomika jaar na jaar de economiestudenten de tijd van hun leven. Van het gezellige Ekobar...

Bekijk
Dulci in een nieuw jasje

Medestudenten verslaan in een spannend spelletje bierpong, duwen voor een goede plaats op de dansvloer of enthousiast met uw handen zwaaien om als eerste een lekkere cocktail of fris pintje...

Bekijk