Dulci in een nieuw jasje

Datum 12 februari 2021
Categorie Ekonomika

Medestudenten verslaan in een spannend spelletje bierpong, duwen voor een goede plaats op de dansvloer of enthousiast met uw handen zwaaien om als eerste een lekkere cocktail of fris pintje te kunnen bestellen… Het zijn allemaal taferelen die iedere student op een normale avond meemaakt in Dulci. Helaas is de kans op zo’n feestende avond sinds vorig academiejaar miniem geworden. Comité Dulci was echter niet bij de pakken blijven zitten en stond eind september terug klaar om alle studenten coronaproof te ontvangen!

Van danscafé naar zitcafé

Voor de start van het academiejaar was het al zeer duidelijk dat Dulci onder zijn normale werking de deuren niet kon openen. Marnix Vos, Vice-Praeses Dulci, en zijn comité zijn daarom meteen in actie geschoten met als resultaat een volledig nieuwe setting en werking. Hiervoor baseerden ze zich op de maatregelen voor de horeca. Zo werden zowel de bovenverdieping als het gelijkvloers ingedeeld en werden er zoveel mogelijk tafels en stoelen, telkens voor maximaal 6 personen, geplaatst. Er werd ook nauw toegekeken op de minimale 1,5 m afstand tussen verschillende bubbels. Daarnaast hadden alle tappers desinfecterende handgel binnen handbereik, maar ook voor de klanten werd er desinfecterende handgel aan de inkom en in de toiletten voorzien. Ten slotte waren er ook enkele regels waar de studenten zich aan moesten houden. Zo mocht het mondmasker enkel afgezet worden indien ze aan hun tafel zaten. Dit werd nauwlettend door de tappers in de gaten gehouden. 

Reserveren voor een plaatsje

Een pluspunt van deze nieuwe werking was het openingsuur dat verschoof van 20.00 uur naar 16.00 uur. Hierdoor kon je al in de namiddag genieten van wat quality time met je bubbel. Om alles in goede banen te leiden, werd er een reservatiesysteem met verschillende timeslots uitgedacht. Op deze manier werden lange wachtrijen buiten aan dulci vermeden en konden de studenten meer gespreid worden. Tussen de timeslots werd er telkens 10 minuten ruimte gelaten waarin de tappers alle stoelen en tafels grondig konden ontsmetten. Een nadeel van dit reservatiesysteem was natuurlijk vol = vol. Hierdoor moesten er vaak studenten geweigerd worden en dat is uiteraard jammer. 

Algemeen gevoel

Ondertussen heeft Dulci, net zoals de andere horeca in ons land, al even terug de deuren moeten sluiten. Hoewel dit na alle voorbereidingen een spijtige zaak is, blijft Comité Dulci met een positief gevoel achter. “Leuk concept, het was eens iets anders”, klinkt het. Zo was onder andere het werk meer verdeeld en lag de workload dus lager dan op een normale avond. Ook merkten ze dat onder de studenten een groot verantwoordelijkheidsgevoel heerste, wat voor begrip voor de regels zorgde. De keerzijde van de medaille was echter het financiële aspect. De omzet was natuurlijk minder in vergelijking met een feestavond die tot in de vroege uurtjes doorgaat. 

Fien Jorissen

Afbeelding met persoon, zitten, person, voorzijde

Automatisch gegenereerde beschrijving
Ook interessant
Jaarlijkse Eko Survey

Ook dit jaar hebben we binnen Ekonomika een algemene survey opgesteld om te achterhalen wat jij van ons werkingsjaar vond! Op deze manier proberen we met alle input onze activiteiten...

Bekijk
Ekonomika geeft zich niet zomaar gewonnen

“Omdat student zijn meer is dan studeren alleen”. Met deze leuze in het achterhoofd bezorgt Ekonomika jaar na jaar de economiestudenten de tijd van hun leven. Van het gezellige Ekobar...

Bekijk
Mentaal Welzijn

De sociale isolatie die de tweede lockdown met zich meebrengt raakt heel wat studenten. Via sociale media zien we vaak noodkreten van studiegenoten die door al het schoolwerk en eenzaamheid...

Bekijk