Mentaal Welzijn

Datum 26 november 2020
Categorie Ekonomika

De sociale isolatie die de tweede lockdown met zich meebrengt raakt heel wat studenten. Via sociale media zien we vaak noodkreten van studiegenoten die door al het schoolwerk en eenzaamheid het einde van de tunnel niet meer zien. Daarbovenop is het heel erg moeilijk geworden om je hart te luchten bij vrienden aangezien die niet in dezelfde bubbel zitten. Studenten hebben geen vooruitzichten meer en nochtans wordt van ons verwacht dat we flexibel en veerkrachtig zijn.  

Als studentenvereniging willen we meer aandacht geven aan het mentaal welzijn door ons eigen steentje bij te dragen. Vanaf heden kan je een online afspraak maken met iemand van het Ekonomika Praatcafé. Het praatcafé biedt de mogelijkheid om in contact te komen met oudejaarsstudenten waar allerlei vragen aan gesteld kunnen worden. Tevens werd ook een online bibliotheek geïntroduceerd zodat je nog samen kan studeren en elkaar kan aanmoedigen. Tenslotte zal vanaf 8 december onze Mental Health campagne starten waarbij we via filmpjes, foto’s en verhalen willen aantonen dat je er niet alleen voor staat. 

Samen geraken we erdoor!

Ook interessant
Jaarlijkse Eko Survey

Ook dit jaar hebben we binnen Ekonomika een algemene survey opgesteld om te achterhalen wat jij van ons werkingsjaar vond! Op deze manier proberen we met alle input onze activiteiten...

Bekijk
Ekonomika geeft zich niet zomaar gewonnen

“Omdat student zijn meer is dan studeren alleen”. Met deze leuze in het achterhoofd bezorgt Ekonomika jaar na jaar de economiestudenten de tijd van hun leven. Van het gezellige Ekobar...

Bekijk
Dulci in een nieuw jasje

Medestudenten verslaan in een spannend spelletje bierpong, duwen voor een goede plaats op de dansvloer of enthousiast met uw handen zwaaien om als eerste een lekkere cocktail of fris pintje...

Bekijk